A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Andari Főtér

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: Andari Főtér   Hétf. Júl. 27, 2015 2:28 pm


A hatalmas, téglalap alakú, de kopárnak tűnő téren sosem olyan nagy a sürgés-forgás, mint elvárható lenne egy királyi főváros esetében. Talán a nagyszámú királyi gárdista jelenléte miatt (nem összekeverendő a saltusi Fejvadászokkal! Ők a királyi torony őrei, és bár a fegyverzetük és a kiképzésük módja is hasonló, az egyenruhájuk szürke, ők pedig egész életüket Achorch ach Andarhoz kötötték), de lehet, hogy egyszerűen csak túl fenyegetően árnyékolja be a teret a Kőszál, a Királyi lakótorony. Az épület valóban hatalmas, magasságát tekintve úgy 160-170 méterre becsülik. A torony teljes egészében fekete bazaltkőből épült, méghozzá kötőanyag nélkül. Ha valaki közelről megvizsgálja az épület falát, látni fogja a hajszálvékony réseket, ahol két, tökéletesen pontosan kivágott és lecsiszolt sziklakocka érintkezik. Összesen 49 emelettel rendelkezik föld felett és még 11 pinceszinttel, amiknek kacskaringós folyosói gyökerekként ágaznak el a tér alatt. A torony maga tökéletes négyzet alaprajzú, sarkaiban egy-egy csipkézett mellvértű toronnyal és bár Saltusnak nem voltak komolyabb katonai konfliktusai a múltban, az épület igazi erőd: az ablakok lőrés szerűek, a kaput szükség esetén leereszthető vasrács is védi. Azt nem észrevenni, hogy a domhani Saltusi Lovagrend Tornya ennek az épületnek a szakasztott mása, egyszerűen lehetetlen.
A tér tehát ezen gigantikus torony árnyékában terül el, így a nap felében meglehetős sötétség borulna rá, ha nem világítana tíz lépésenként egy fehér gázlánggal égő kandeláber. Ugyan ez a módja a közvilágításnak a város több részén is, de ott természetesen csak éjszaka gyújtják meg a lángokat. A gyér forgalom ellenére sok üzlet működik errefelé. Főleg bankházak, ékszerészek és finommechanikával foglalkozó kovácsok lerakatai szegélyezik a főteret.
Itt a burkolat egyébként sápadt fényű, opálos felületű kánkő, és mint a legtöbb helyen a városban, itt is minden ház előtt találhatunk egy kényelmes padot, ahol kinyújtóztathatjuk fáradt lábainkat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Andari Főtér
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Világok :: Saltus :: Achroch ach Andar-
Ugrás: